Hogyan tisztít a VÍZTISZTÍTÓ?

A Reverse Osmosis (fordított ozmózis) rendszerű víztisztító a betáplált vízből (csapvíz) több lépcsős szűrőrendszerén keresztül a vízből eltávolítja az élő baktériumokat, mikroorganizmusokat, valamennyi úszó, fizikailag-, és kémiailag oldott szennyeződéseket (homok, rozsda, stb), az emberi szervezet számára nem feldolgozható, esetenként akár ártalmas oldott sókat, a fertőtlenítéshez használt klórt, a nyomokban található gyógyszer, és egyéb kémiai szereket, fogamzásgátló maradékokat .

Az alap berendezés 5 szűrőből áll.

1. szűrő: 5 mikronos sodrott fonalú egység, amely eltávolítja a vízből az 5 mikronnál nagyobb méretű lebegő szennyeződéseket.

2. szűrő: aktív szénszűrő egység, amely megköti a klórt és a szerves szennyeződések jelentős részét.

3. szűrő: 1 mikronos sodrott fonalú egység, amely kiszűri a legkisebb lebegőanyag maradványokat.

4. szűrő: A főszűrő, másnéven ozmózis membrán, amely a készülék legfontosabb része. Ezen szűrő, 0.0001 mikron nagyságú pórusain, gyakorlatilag szinte csak a vízmolekulák jutnak át, így minden szennyeződést 95-98 %-os biztonsággal távolít el.

5. szűrő: aktív szén utókezelő egység, amely közvetlenül a felhasználás előtt távolítja el az utolsó szag és íz maradványokat.

Mit "szed" ki a VÍZTISZTÍTÓ a vízből ?

A több lépcsős szűrőrendszerén keresztül eltávolítja a élő baktériumokat, mikroorganizmusokat, valamennyi úszó, fizikailag-, és kémiailag oldott szennyeződéseket (homok, rozsda, stb), az emberi szervezet számára nem feldolgozható, esetenként akár ártalmas oldott sókat, a fertőtlenítéshez használt klórt, a nyomokban található gyógyszer, és egyéb kémiai szereket, fogamzásgátló maradékokat.

A tisztítás eredményeként, egy  mindenféle élő , és holt szennyeződésektől mentes, jó ízű, frissítő, könnyebben felszívódó, egészségesebb vizet kapunk!


Kisbabák és kismamák is ihatják a tisztított vizet?

Mint azt orvosi vizsgálatok is igazolták, a tisztított víz lényegesen nagyobb mértékben képes felszívódni az emberi szervezetben, és jobban táplálja azt!

A kisbabák esetében, fokozottan fontos a tiszta víz szerepe, ugyanis számos esetben bizonyított, hogy a nem megfelelő minőségű, és mennyiségű víz, később többféle elváltozásnak, betegségnek lehet az alapja!

Javaslatunk az, nem hogy ihatják, hanem kifejezetten ezt kellene igyák, ill. tiszított vizet használjanak az ételeket elkészítéséhez!

Mit jelent a visszasózás?

 A tisztított víz szinte teljesen mentesül a oldott, és a fizikailag jelenlévő ásványi és egyéb anyagoktól...
Ennek hatására, egy igen alacsony sótartalmú, könnyen felszívódó vizet kapunk! 
Az emberi ízérzékelők legintenzívebben a sós anyagokat érzékelik, így egyesek ízlelőrendszerében hiányozhat a klasszikus víz íz, ugyanis, egy lényegesen tisztább, íztelen viz érzését tapasztalhatják a tisztított víz esetében.
A víztisztítónkhoz jár egy un. visszasózó, amely a tisztított víz sótartalmát megemeli annyira, hogy a víznek egy kellemes lágy ízt kölcsönöz. Ez a sótartalom emelés, természetesen még jóval alacsonyabban van, mint az ártalmas szint, sőt, az ásványvizek, még a csapvíz sótartalmához képest is!

A visszasózás jelentősége tehát csupán annyi, hogy a tisztított víznek, egy kellemesen lágy ízt kölcsönöz.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.