Mi a KDF?

A KDF tulajdon képen egy mozaikszó, az angol "Kinetic Degradation Fluxion" kifejezésből, magyarra fordítva: a Kinetikai (mozgási) Degradációs (lebontás, szétbontás a kémiában) Folyamat rövidítése.

A KDF formula eltávolítja a klórt és klórszármazékokat ,a szerves anyagokat (peszticidek, herbicidek), fémeket (nehézfémek, vas, arzén). Továbbá enyhén antibakteriális hatású is: kiveszi a mikroszervezeteket (baktériumok, gombák, algák)
Csökkenti a keménységet okozó kalcium és magnézium vegyületek számát, azaz a vízkőlerakódást.

A KDF felhasználási területei

Kétféle KDF formulát fejlesztettek ki. Az egyiket (KDF-85 elnevezéssel) ipari környezetben a víz előkezelésére (elsődlegesen víztisztítási eljárásokban), továbbá szennyvizek tisztítására alkalmazzák (pl. laboratóriumokban, mosodákban, textilüzemekben, stb).

A KDF-55 elnevezésű formulát pedig a hálózati víz kezelésére fejlesztették ki. A KDF-55 szabadalmaztatott víztisztító töltet a 100%-os tisztaságú réz-cink granulátumnak köszönhetően egyedi, innovatív és környezetbarát vízszűrő.

A KDF formulát általában a szénszűrő kiváltására, illetve annak kiegészítőjeként használják.

Magasabb hőmérsékletű és gyorsabb átfolyású víz megszűrésekor is kiválóan működik, ezért az a módszer napjainkban a legismertebb és legelterjedtebb módja a zuhanyvíz/csapvíz szűrésének, klórmentesítésének.

A KDF-formulát alkalmazó szűrők hosszútávon alkalmasak hatékonyan eltávolítani az egészségre ártalmas klórt a vezetékes vízből, ugyanis azt nem kiszűri és magába gyűjti a KDF töltet, hanem a vízben lévő nátriummal kötésbe hozva ún. kősóvá (nátrium-kloriddá) alakítja azt. A kősó jelenléte fürdővizünkben viszont már kimondottan előnyös, hiszen jól ismerjük a fűrdősók bőrünkre, szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását!

KDF-formula és alkalmazásának előnye

  • Megszünteti a víz kellemetlen szagát és mellékízét, gátolja a vízkő képződését.
  • A KDF vízszűrő hatékonyan, akár 99 %- ban "távolítja el" a vízben oldott klórt és a káros mikroorganizmusokat, gátolja a baktériumok és algák      szaporodását. A KDF a nehézfémeket (pl. ólom, higany, vas, nikkel, króm) akár 98%-ban képes eltávolítani a vízből.
  • Ezen tulajdonságának köszönhetően gátolhatja ezen anyagok okozta betegségek (pl. allergiás bőrbetegségek) kialakulását, segíti a                   kialakult bőrbetegségek gyógyulását, illetve csökkenti pl. a klóros víz által okozott bőrirritációkat. Kisbabák érzékeny bőrének megóvására ideális   eszköz az optimális fürdővíz előállításakor!
  • Megakadályozza a bőrünk kiszáradását, öregedését, hámlását, viszketését, így egészséges, rugalmas bőrt, illetve selymes, csillogó hajat     biztosíthat részünkre.
  • Végül, de nem utolsó sorban negatív ionokat juttat a vízbe, mellyel élénkítő, frissítő hatást ad a víznek.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.